Studio Hair-Away

Couperose, Acné

Couperose

Wat is couperose
Couperose zijn duidelijke zichtbare bloedvaatjes in de huid. De bloedvaatjes kunnen streepvormig of kronkelig zijn. de bloedvaatjes zijn blijvend verwijd, hierdoor schemeren de rode vaatjes zichtbaar door de huid. Het is een veel voorkomende aandoening en is geheel onschuldig. Veel mensen ervaren het echter als cosmetisch storend. Daarnaast is de couperose huid vaak heel gevoelig en voelt droog en strak aan.

Welke factoren beïnvloeden de couperose
Couperose wordt vooral gezien bij mensen die veel weer en wind hebben getrotseerd.
Ook is er sprake van een familiaire belasting. Het ontstaan van couperose is vaak moeilijk te voorkomen, wel is bekend dat couperose onder invloed van veel zonlicht verergert.

Behandeling
Couperose kan goed worden behandeld met onze FPL methode. Een specifiek aangepast filter en intensiteit van licht wordt via een speciaal handstuk op het te behandelen gebied geplaatst. Het licht absorbeert de hemoglobine in het bloed en zet dit om in warmte. De warmte lost eiwitten in het bloed op. Gevolg is dat de vaatjes verdwijnen. De huid en omliggende weefsels blijven tijdens de behandeling in tact. Er kan in het behandelde gebied zwelling en korstjes ontstaan, deze verdwijnen na ongeveer een week. U krijgt geen littekens tenzij u niet aan de korstjes krabt.

Hoeveel behandelingen
Na twee behandelingen is er al een forse verbetering te zien. Er zijn tussen de drie tot vijf behandelingen nodig. ( Dit is afhankelijk van de ernst van de couperose) Tussen iedere behandeling zit twee tot drie weken.
Als u besluit de couperose te laten behandelen dan is het belangrijk de huid vier weken voor de behandeling niet bloot te stellen aan de zon.

Na de behandeling
Complicaties na een couperose behandeling zijn ongewoon. De behandelde vaatjes blijven weg. de erfelijke aanleg blijft echter wel bestaan. Het kan zijn dat na verloop van tijd er nieuwe vaatjes ontstaan.

Kosten
De kosten van de couperose behandeling zijn vanaf 25,00 euro per behandeling.

De behandelkosten zijn afhankelijk van de omvang van het te behandelen gebied. Daarom hebben wij gekozen voor een intake gesprek om de juiste behandelkosten aan te geven. Het intake gesprek is kosteloos en vrijblijvend aan te vragen. De intake en behandeling vindt altijd plaats via een afspraak, zowel overdag als in de avonduren.

Acne

wat is acne
Acne is een aandoening van de talgklieren. De huid bevat op elke vierkante centimeter ongeveer vijftien talgklieren, dit is bedoeld om de huid soepel te houden.

De talgkliertjes monden uit in haarzakjes. Als de openingen van de haarzakjes verstopt raken, onstaat acne.

Wat zijn de oorzaken van acne
Helaas is de precieze oorzaak van acne nog niet bekend. Duidelijk is wel dat acne ontstaat door een combinatie van factoren.

#      Een verhoogde talgproductie
#      Een stoornis in het verhoorningproces en een afsluiting van het talgkanaal
#     Bacterien die van nature in het haarzakje en in de talgklieren aanwezig zijn
#     Hormonale veranderingen
#     Ontstekingsproces rond de talgklierfollikel

De mate waarin deze factoren aanwezig zijn bepaald of iemand last krijgt van acne. Ook een ongezonde levensstijl, onevenwichtige voeding en roken kunnen bijdragen tot acne.

Hoe herken je acne
Acne komt meestal voor in het gezicht maar ook op de rug en de borst. Soms is er ook acne op de schouders, in de hals of in de nek.

Kenmerken voor acne is een combinatie van:

# Een vette, glimmende huid
# Kleine witte bultjes: gesloten mee-eters
# Rode pukkels: papels
# Puistjes met een gele puskopje: pustels
# Acne littekens ( eventueel)

Deze huidafwijkingen komen meestal op hetzelfde moment naast elkaar voor. Maar het kan ook zo zijn dat vooral een van de kenmerken duidelijk zichtbaar is, bijvoorbeeld pustels of veel zwarte puntjes. Acne heeft een grillig verloop.

Wat kan de FPL behandeling voor u doen
Om een goed beeld te krijgen van de acne, wordt altijd eerst een intake gesprek gehouden om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

De behandelaar geeft u stapsgewijs advies waarmee u als klant zelf de acne leert behandelen.

Een actieve bijdrage van de klant is voorwaarde voor succes.

De FPL behandeling geeft gedoseerd warmte af aan de huid waardoor de zuurstof die vrij komt zorgt voor het reduceren van de acne.

De behandeling met de FPL machine zal eerst 1 keer per week plaatsvinden, daarna is 1 keer per 14 dagen voldoende.

U heeft ongeveer 5 behandelingen nodig.