Studio Hair-Away

FPL Ontharen

Basisprincipe
Het basisprincipe van haarverwijdering is selectieve foto-theromolyse. In het merg van de haar bevindt zich van nature het pigment melanine. Wanneer de behandelkop een lichtbundel uitzendt, wordt dit licht geabsorbeerd door de melanine.

Intake gesprek
Wanneer u zich aanmeldt voor een behandeling zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden. Tijdens een kop koffie wordt u uitgebreid geïnformeerd over de methode en of de methode geschikt voor u is. Er wordt u enkele vragen gesteld die relevant zijn voor de behandeling. Tijdens de intake worden een aantal proefflitsen uitgevoerd zodat u een beetje vertrouwd raakt met de behandeling.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
De behandeling is afhankelijk van de dichtheid en plaats van de haargroei. De meeste mensen hebben 8 behandelingen nodig. Er bevindt zich ongeveer 30% van het lichaamshaar in de groeifase. Heet overige haar bevindt zich in de overgangsfase of rustfase en kan geen licht absorberen.

Tintelend gevoel
Voor de meeste mensen betekent de behandeling slechts een klein ongemak, het veroorzaakt een licht tintelend gevoel. Voor de behandeling wordt een verkoelende gel aangebracht. De gel geleidt het licht en houdt tevens de huid koel. Onze machine richt de kracht van het licht op de melanine die zich van nature in de haarschacht en de haarzak bevindt.

Wat doet het
Uit klinische testen is gebleken dat de melanine bij voorkeur rood licht absorbeert. Elk rood licht-impuls veroorzaakt een stijging van de temperatuur in de haarschacht en in het haarzakje boven te 70° c. Wat tot het gewenste resultaat leidt, nl. Het haarzakje sterft af en kan dus geen nieuw haar meer produceren.

Behandel tijd.
Er wordt steeds een gebied van 10x20mm bestreken. De pulsen volgen om de 2 à 3 seconden. De behandelduur is dan ook per behandelgebied verschillend. Een gezichtbehandeling duurt ongeveer 15 tot 30 minuten en voor een mannenrug is de behandelduur ongeveer anderhalf uur.

Bijwerkingen
Tijdens elke behandeling verwijdert plasmalite ongeveer 60 á 95 % van het groeiende haar. Na de behandeling kan er roodheid van de huid ontstaan, dit trekt na enige tijd weer weg. U ziet niet gelijk het verschil, direct na de behandeling maar binnen 2 á 3 weken na uw behandeling zullen de behandelde haartjes uitgevallen zijn.

hoeveel behandelingen zijn er nodig?